Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، یحیی رحمتی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران در محل میراث فرهنگی زنجان، با بیان اینکه یکی از دغدغه‌هایی که امروزه در خصوص سازه‌های تاریخی و فرهنگی وجود دارد، بحث حفظ این بناها در برابر حوادث طبیعی، از جمله زلزله است، افزود: طبق بررسی‌هایی که دانشگاه صنعتی شریف در حوزه لرزه‌نگاری انجام داده، گنبد سلطانیه یکی از بناهای مقاوم در برابر زلزله بوده و تا به امروز بیش از ۳۰ زلزله بالای ۵ ریشتر را تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به زلزله‌هایی که سازه‌های تاریخی و فرهنگی استان را تحت‌الشعاع قرار داده است، از زلزله بوئین‌زهرا به‌عنوان یکی از شدیدترین زلزله‌هایی که گنبد تاریخی سلطانیه آن را تجربه کرده است یاد کرد و ادامه داد: علی‌رغم اینکه گنبد عظیم سلطانیه به لحاظ جغرافیایی در امتداد گسل بوئین‌زهرا واقع شده است اما توانست در برابر زلزله‌ای که در آن مقطع زمانی خسارات جانی و مالی زیادی را تحمیل کند، از خود مقاومت نشان دهد.

این مسئول با اشاره به اینکه در زمین‌لرزه اخیر که در استان زنجان نیز آن را احساس کردیم، هیچ‌گونه آسیبی به سازه‌های تاریخی زنجان وارد نشد، تصریح کرد: یکی از دلایلی که می‌توان مقاوم بودن گنبد سلطانیه در برابر حوادث طبیعی را به اثبات رساند، بحث سالم ماندن بنا بعد از وقوع زلزله‌های متعدد است. از طرفی تحقیقات حاکی از آن است که این گنبد به لحاظ نوع استقرار در سطح، با علم روز مطابقت دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان زنجان یادآور شد: با وقوع حوادث طبیعی از جمله زلزله، امکان آسیب به سازه‌های تاریخی و فرهنگی به دلیل بافت سنتی که این سازه‌ها دارند، وجود داشته اما تا به امروز شاهد تخریب سازه تاریخی در زنجان نبوده‌ایم.

رحمتی در ادامه به موضوع بالا آمدن آب در موزه مردم‌شناسی رختشویخانه زنجان اشاره کرد و با یادآوری اینکه این موضوع به صورت موقت حل شده است، بیان کرد: این مشکل به خاطر وجود سیستم سنتی دفع آب‌های سطحی و مجموعه کانال‌هایی است که در بازگشایی مسیرها، کور شده است که بی‌تردید این مشکل به صورت قطعی حل خواهد شد.

کد خبر 4768137

منبع: مهر

کلیدواژه: میراث فرهنگی یحیی رحمتی گنبد سلطانیه یوم الله 13 آبان بوشهر زلزله راهپيمايي 13 آبان ایلام شهرکرد گرگان پدافند غیرعامل تئاتر کودک و نوجوان بیرجند خطبه های نماز جمعه شیراز قزوین مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۴۵۲۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان اصفهان گفت: همزمان با شهادت امام جعفر صادق (ع) تمامی بنا‌های تاریخی، موزه‌ها و محوطه‌های زیر مجموعه این اداره کل در سطح استان پهناور اصفهان  فردا تعطیل است.

امیر کرم زاده ادامه داد: از روز یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تمامی این اماکن آماده ارائه خدمات به گردشگران و دوستداران میراث فرهنگی خواهد بود.

استان اصفهان بیش از ۲۲ هزار بنا و اثر تاریخی دارد که هزار و ۸۵۰ اثر به ثبت ملی و ۱۵ اثر آن از جمله میدان امام، کاخ چهلستون، باغ فین کاشان و مسجد جامع به ثبت جهانی رسیده است.

۸۰ موزه و بنای تاریخی با قابلیت بازدید در سراسر اصفهان تحت نظارت و مدیریت اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این استان هستند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد
  • با سامانه خودنویس امکان کنترل قیمت اجاره و حذف واسطه بین مالک و مستاجر فراهم خواهد شد
  • آثار عیلامی در خطر تعرض است؟
  • مسجد کبود تبریز؛ معماری زیبا و تاریخی ایران
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • سالانه ۲۵ درصد تولید برق به واسطه ناترازی‌ها کم می‌شود
  • مدیریت مصرف با روش‌های هوشمند امکان‌پذیر است
  • کدام فیلم‌های سینما به جامعه کارگری ادای دین کردند؟